070-562 94 79 janne@jannepersson.se

I början på 80-talet så fick jag en nylonsträngad akustisk gitarr av mina föräldrar. Jag började i Kommunala Musikskolan med gitarrlektioner och fortsatte med dom årtiondet ut. Året efter jag fick min fösta akustiska gitarr fick jag min första elgitarr. Det var i dagens mått mätt ett fullständigt ospelbart instrument men för mig var det roligt att spela, från dag ett.

I mitten på 80-talet började jag att spela i band. Thunder Storm hette det första bandet och gjorde främst ungdomsgårdsspelningar i Hörnefors. På nittiotalet spelade jag med Corall från Lycksele och Kustbandet från Umeå. Med Corall spelade vi på krogar och folkets hus i norra Sverige och Norge. Kustbandet spelade mer lokalt i Västerbotten och spelade in en fullängds CD.

I mitten på 90-talet började jag även att spela som trubadur under eget namn. Jag körde på med det till slutet på 00-talet. Då startade jag, TG och Jeken Doktor Diesel, det band som jag spelar med idag. Debutplattan kom för några år sedan och nytt material kommer framöver.

För ett antal år sedan kom jag i kontakt med en gitarrmästare i USA. Jag blev en av hans elever och efter ett tag så utbildade jag mig även till gitarrlärare hos honom.

Förutom Doktor Diesels musik så komponerar jag annan musik som kommer att komma upp under Musik som uttryckssätt. Är Du i behov av originalmusik så bör Du ta kontakt med mig.

 

I musiken med Janne Persson.